Movie Corner; update mei 2011

Het is vandaag 2 juni en daarmee is de maand mei alweer volledig achter de rug. Vandaag is het een mooi moment om even stil te staan bij de films die ik afgelopen maand allemaal heb bekeken. En een mooi moment om te vertellen welke films ik leuk, mooi, grappig, ontroerend, of interessant vond. Maar ook om te kijken welke films ik minder de moeite waard vond om te bekijken. Misschien kunnen jullie ideeën opdoen over de film die je binnenkort wil gaan kijken. Of  misschien wil je zelf je mening geven over de films die ik heb bekeken de afgelopen tijd. Klik in ieder geval eventjes door om te zien wat ik hot or not vond de afgelopen maand.

Mei is een goede maand geweest als het om mijn Movie Challenge gaat. Ik heb maarliefst 15 films aan mijn lijst kunnen toevoegen. Omdat ik 15 films een beetje veel vind om te gaan recenseren zal ik alleen de uitblinkers behandelen. Ik wil ook even zeggen dat ik hier niet ga vertellen hoe iedere film precies gaat. Deze maandelijkse update is alleen bedoelt om een korte review te geven over films die ik absoluut wel of juist niet de moeite waard vind. Ik hoop jullie zo een beetje te kunnen prikkelen om een film ook te gaan kijken. Als ik dan verklap hoe alles precies verloopt is er natuurlijk geen lol meer aan om een film te zien, dus dit zal ik dan ook niet doen.

Laat ik beginnen met de films die ik helemaal geweldig vond. De eerste gave film die ik in mei heb gezien is Fast Five. Dit is de vijfde film uit een reeks actiefilms over auto's. Ik heb deze film in de bioscoop gezien en ik denk dat ik wel heb kunnen vaststellen dat dit een populaire film is. De film draaide in 1 bioscoop in meerdere zalen tegelijkertijd én deze zalen waren ook nog eens allemaal compleet uitverkocht. De film zit net als zijn voorgangers weer bomvol actie en sensatie. Het plot is niet echt spectaculair, maar heeft wel een aantal mooie en verrassende wendingen. Als je fan bent van de eerdere films kan ik niet anders zeggen dan dat je deze film ook zeker gezien moet hebben! 

De tweede film die een plekje in de spotlights verdient is The Da Vinci Code. Deze film heb ik nu al een aantal keer gezien en ik blijf hem super vinden. Ik heb alle boeken van Dan Brown gelezen en ik hoop dat ze allemaal verfilmd zullen worden. Ik houd van de boeken en ik houd van de films! Ik raad deze film aan als je van actiefilms houdt met verrassende wendingen,. Films waarbij je telkens op het verkeerde been wordt gezet. Films waarbij je zelf mee gaat puzzelen om de mysteries in het verhaal op te lossen. Ben jij dol op zulke films? Dan moet je deze film zeker kijken. (Ik raad de boeken trouwens ook zeer zeker aan.)

Dan de laatste uitblinker van deze maand, A Beautiful Mind. Een prachtige film over het leven van Nobelprijswinnaar John Nash. Deze film is geen film vol actie, maar een film die je ontroerd. Een film waarbij je helemaal in het verhaal wordt gezogen en waarbij je je totaal inleeft in de hoofdpersoon. Ik vind deze film prachtig en het komt op mijn lijst van favoriete films te staan. 

Ik heb in mei geen films gezien die ik echt af zou raden om te kijken. Er zijn wel wat films geweest die ik iets minder vond, maar dit zijn voornamelijk degene geweest die ik al vele keren eerder heb gezien. en waardoor ik dus ook niet echt meer verrast werd. Volgende maand misschien meer "geluk". 

Mochten er films zijn die ik op mijn Movie Challenge lijst heb staan waar jullie graag meer over willen weten, die je graag beter gerecenseerd wil zien, laat het me weten! Ik zal er zo snel mogelijk een uitgebreider verslag van schrijven. 

Zijn er nog films die je me aanraadt om te kijken? Vertel dit dan ook in de comments. Ik ben altijd opzoek naar nieuwe films om te zien. Ik moet er dit jaar tenslotte 150 in totaal gezien hebben...

3 reacties:

Angélique zei

Die laatste lijkt me wel wat!

Linda zei

Hij is echt heel mooi! Ik vond wel dat het een lange film was. Maar dat komt mede door de vele reclames die erin kwamen... daarom kijk ik ook liever een dvd ofzo ;)

Evelien zei

Leeeuk! Ik doe ook mee, echt heel fijn om zoveel films te kijken haha!

Welkom

Heeee! Welkom op DailyLin. Dit is een blog waar iedere week drie artikelen online komen. Iedere dinsdag, donderdag en zondag kun je ze verwachten! Maar kom gerust eens vaker kijken, want zo nu en dan verschijnt er een extra artikel online.


Categorie

Labels

Paviews