Book Challenge; Zwarte Winter


Eindelijk weer een boek uit voor de Book Challenge. Het heeft eventjes geduurd, maar het vijfde boek is uit. Een ander boek dan ik de laatste tijd las, maar wel erg leuk. Zwarte Winter heet het boek en het is geschreven door Connie Willis.
image

Wie zou niet eens terug in de tijd willen gaan om te ervaren hoe het werkelijk was in de Middeleeuwen? De begaafde studente geschiedenis Kirvin krijgt die kans. En tijdens haar reis heeft ze ontmoetingen met mensen van vlees en bloed, met hun zwakheden, zorgen, teleurstellingen en verdriet. De onmacht bij - tegenwoordig simpel te genezen - ziektes. Kirvin komt tot de ontdekking dat de theorie van haar studie in werkelijkheid heel anders is...
 
Auteur: Connie Willis
Aantal Pagina's: 528
Prijs: ongeveer €7,50
 
Een apart boek. Geschreven vanuit twee oogpunten. Die van Kirvin, het meisje dat naar de middeleeuwen gaat, en die van Dunworthy, de historicus die het meisje begeleidt. Beide ondervinden problemen in de tijd waarin ze zich begeven. Deze twee perspectieven maakt het boek interessant om te lezen. 
 
Af en toe is het boek erg langdradig. Vooral in het begin had ik moeite om in het verhaal te komen hierdoor. Als je eenmaal wat verder in het boek bent gaat het beter en wordt het leuker om te lezen, dan wil je ook weten hoe het afloopt.
 
Leuk boek om te lezen, maar je moet wel je gedachten erbij houden om het te kunnen volgen. Het boek is naar mijn mening beter geschikt om in je vakantie te lezen dan wanneer je veel aan je hoofd hebt.
 
Cijfer: 7/10

0 reacties:

Welkom

Heeee! Welkom op DailyLin. Dit is een blog waar iedere week drie artikelen online komen. Iedere dinsdag, donderdag en zondag kun je ze verwachten! Maar kom gerust eens vaker kijken, want zo nu en dan verschijnt er een extra artikel online.


Categorie

Labels

Paviews