Movie Corner; Finding Forrester

Een nieuwe rubriek! Wat niet zo gek is, want alles is nog nieuw hier ;) In deze rubriek vertel ik jullie van alles over films. Welke ik dolgraag wil zien, welke ik superleuk, grappig, mooi, te gek vond, of juist welke ik niets vond. Alles komt aan bod. En vandaag de eerste: Finding Forrester.

Gisteren was ik in de tv gids aan het kijken naar wat er die avond zoal op tv kwam. Mijn oog stuitte op deze film. De korte samenvatting sprak me niet heel erg aan, maar ik besloot toch eventjes de trailer op internet te gaan bekijken. Oké, dacht ik, dat ziet er beter uit. Waarschijnlijk sprak de trailer me aan door de muziek op de achtergrond. Een magisch muziekje wat je aandacht trekt. 

Mijn verwachtingen van de film waren vrij hoog. De film is door dezelfde makers gemaakt als van Good Will Hunting, wat ik een mooie film vind. De films hebben daardoor een zelfde uitstraling. De manier van filmen, de verhaalopzet, etc. komt erg overeen bij beide films. Daardoor is deze film evengoed als Good Will Hunting, misschien zelfs nog beter. De karakters in het verhaal groeien geleidelijk meer naar elkaar toe. En de film heeft hier en daar een onverwachte wending, wat ik erg leuk vind om te kijken. 

Leuk feitje: Het hoofdpersonage Forrester is, zo wordt gezegd, gedeeltelijk gebaseerd op de Amerikaanse schrijver J.D. Salinger. Beide acteurs leidden een teruggetrokken leven. Tevens hebben ze beide slechts één boek gepubliceerd. Een erg spraakmakend boek. J.D. Salinger schreef het boek The Catcher in the Rye en Forrester schreeft het boek Avalon Landing.


Al met al vond ik het een mooie film die zeker de moeite waard is een keer gezien te hebben. Mijn cijfer is dan ook een 7.

1 reacties:

Sharon zei

Heb beide films niet gezien, maar de catcher in the rye is een echt klassieker ;)

Welkom

Heeee! Welkom op DailyLin. Dit is een blog waar iedere week drie artikelen online komen. Iedere dinsdag, donderdag en zondag kun je ze verwachten! Maar kom gerust eens vaker kijken, want zo nu en dan verschijnt er een extra artikel online.


Categorie

Labels

Paviews