WIDM 2012
Beste Molloten, we kunnen ons geluk weer op, want dé strijd van het jaar is weer begonnen. Wie is de Mol (WIDM) is namelijk gisteren weer van start gegaan. Een tv-programma waar ik, zwak uitgedrukt, lichtelijk aan verslaafd ben.


Voor de mensen die het programma niet kennen, shame on you ;), het gaat als volgt: een groep van 10 kandidaten moet een aantal opdrachten uitvoeren om geld mee te verdienen. Het gewonnen geld gaat in een pot en aan het einde van de race krijgt de winnaar dit gespaarde geldbedrag mee naar huis. De Mol moet proberen om de pot zo leeg mogelijk te houden. Hij of zij moet ervoor zorgen dat de opdrachten mislukken. Maar, dat moet de Mol wel zo onopvallend mogelijk doen! Want men mag niet doorhebben dat hij of zij de Mol is. Na twee of drie opdrachten moeten de kandidaten een test invullen. Deze test bestaat uit een aantal vragen over de Mol. Ze moeten de vragen dus beantwoorden naar aanleiding van wie zij denken dat de Mol is. Degene die de test het slechtste maakt moet helaas het spel verlaten. Aan het einde blijven er drie spelers over, de winnaar, de verliezer, en dé Mol.

Oké, klinkt al leuk toch? Maar het leukste is dat je als kijker, thuis gewoon lekker kunt mee gissen naar de Mol. Op internet rondsnuffelen naar aanwijzingen, theorieën, complotten, en ga zo maar door. Het leuke is dat de kijker "extra" hints krijgt. De redactie stopt in de montage extra aanwijzingen naar de Mol in het programma. Probleem is een beetje dat we na 11 seizoenen een beetje doorgedraaid zijn als Molloten (mensen die WIDM volgen en fanatiek opzoek naar de Mol gaan) zijden. We zien in alles, maar dan ook echt alles, wel een verborgen aanwijzing verstopt zitten. Komen er cijfers in beeld, dan zien we daar jaartallen in. Die jaartallen zouden wel op een of andere manier kunnen verwijzen één van de kandidaten , waardoor die persoon wel erg verdacht wordt... en ga zo maar door.

Bron

Ik kan met trots zeggen dat ik een fanatiek Mollen-zoeker ben. Ieder jaar opnieuw probeer ik de Mol te ontmaskeren. En tot mijn spijt is dat pas één keer ook daadwerkelijk gelukt. Vorig jaar had ik Patrick door! Jeej! Of, nouja, het had meer met geluk te maken dan met wijsheid, maar ach, goed geraden, is goed geraden. Probleem met mij is dat ik in iedere kandidaat wel een Mol verschuild zie zitten. En als ik dan een keer het geluk heb dat ik zeker weet dat iemand de Mol níet is... nou, dan vliegt die persoon er diezelfde aflevering nog uit. Maar ach, ik vind het gewoon leuk op lekker te gaan speuren naar de Mol. Even een uurtje achter mijn laptop zitten, het internet afstruinen naar aanwijzingen, complottheorieën van andere Molloten lezen, etc. Nu ik het erover heb... laat ik maar weer eens rond gaan snuffelen naar nieuwe aanwijzingen... 


Wie is de Mol is iedere donderdag avond om 20:30 uur te zien op Nederland 1. 

Q: Ben jij ook zo'n fan van WIDM? En wie denk je dat de Mol is?


Welkom

Heeee! Welkom op DailyLin. Dit is een blog waar iedere week drie artikelen online komen. Iedere dinsdag, donderdag en zondag kun je ze verwachten! Maar kom gerust eens vaker kijken, want zo nu en dan verschijnt er een extra artikel online.


Categorie

Labels

Paviews