Book Challenge; Lotgenoten


Opnieuw een boek uit voor de Book Challenge! Nu even geen boek van Jill Mansell, maar van een schrijver waar ik nog nooit iets van had gelezen, genaamd Richard Mason. Het boek dat ik van hem las is Lotgenoten.

Maggie, Julian, Jake en Adrienne: vier jonge mensen tussen wie op de universiteit een bijzondere band ontstaat. Maggie is de natuurlijke leider van het stel. Ze is een zelfbewuste jonge vrouw die een grote afkeer heeft van alles wat naar onrecht neigt. Wanneer zij erachter komt dat de kwelgeest die de jeugd van Jake tot een hel heeft gemaakt nu een van hun studiegenoten is, besluit zij dat de jongen alsnog gestraft moet worden. Maar wat begint als iemand eenvoudig een lesje leren, krijgt een onverwachte ontknoping die hun levens volledig op hun kop zet.

Titel: Lotgenoten
Auteur: Richard Mason
Aantal Pagina's: 316
Prijs: ongeveer €15,-

Het boek begint in de tegenwoordige tijd, gaat daarna terug naar het verleden en eindigt weer in het nu. Dit vindt ik leuk aan het boek, omdat je er zo gaandeweg achterkomt waarom de personen zijn zoals ze zijn. Wat het verleden met hen heeft gedaan etc. Het boek is niet zo dramatisch als de samenvatting doet lijken. Het boek gaat over meer dan de wraak op de jongen. Het gaat over de relatie tussen vier studiegenoten die elkaar niet allemaal even aardig vinden, maar toch samen moeten leven vanwege de anderen.

Het boek leest aardig, niet super, maar het is te doen. De schrijver schrijft vanuit het ik-perspectief. Dit leest fijn, maar niet als er steeds wordt afgewisseld tussen de personages. Je bekijkt het verhaal door vier paar ogen. Deze afwisseling van personen is af en toe lastig te volgen. Over wie ging het ook alweer? Verder leest het boek goed weg.

Het verhaal zelf is mooi, maar niet super interessant. Er gebeuren niet veel dingen in. Je ziet dezelfde gebeurtenissen vaak door verschillende ogen, maar dat is het dan ook. Het boek is niet een van mijn favorieten. Dat blijkt ook wel uit het cijfer dat ik ervoor geef.
  
Cijfer: 7/10

0 reacties:

Welkom

Heeee! Welkom op DailyLin. Dit is een blog waar iedere week drie artikelen online komen. Iedere dinsdag, donderdag en zondag kun je ze verwachten! Maar kom gerust eens vaker kijken, want zo nu en dan verschijnt er een extra artikel online.


Categorie

Labels

Paviews