Stop honger!

Honger. Iedere 10 seconden sterft er iemand op de wereld van de honger. Dit zou niet moeten kunnen. Iedereen zou gewoon te eten moeten hebben. 

Wat als je met het weten van de betekenis van een woord  iemand met honger kunt helpen? 
Nou, dat kan! 

Via de blog van Dunja kwam ik bij FreeRice terecht. Dit is een organisatie die voor voedsel zorgt voor mensen die zich het zelf niet kunnen veroorloven. En jij kan helpen! 

Door spelletjes te spelen kun jij rijst verdienen die de organisatie verspreidt over de wereld. Er staan vragen die je kunt beantwoorden, voor ieder goed antwoord krijg je 10 grains rijst. 15 grain = 1 gram. Dit klinkt natuurlijk erg weinig. Maar je moet wel bedenken dat wanneer jij speelt er op het zelfde moment nog honderden andere spelen. Samen maak je dus wel degelijk een verschil.

En je helpt niet alleen een ander door rijst te verzamelen. Nee, je helpt jezelf ook nog eens! De vragen zijn goed voor je algemene ontwikkeling. Zo zijn er taalkundige vragen, wiskundige, topografische en noem maar op. Maak de vragen en verbeter je algemene ontwikkeling én help mensen aan voedsel! Wat wil je nog meer? 

Ik heb net ook even wat vragen beantwoord en ik heb tot nu toe al 2160 grains aan rijst verdiend. (2160/15= 144 gram). Help jij ook mee?


1 reacties:

Sharon zei

Ik ben maar gestopt op 2330 grains.
Wel een leuk initiatief, nu nog hopen dat ze het ook echt doen.

Welkom

Heeee! Welkom op DailyLin. Dit is een blog waar iedere week drie artikelen online komen. Iedere dinsdag, donderdag en zondag kun je ze verwachten! Maar kom gerust eens vaker kijken, want zo nu en dan verschijnt er een extra artikel online.


Categorie

Labels

Paviews